FIFA 21: Drie startertips voor FIFA Ultimate Team (FUT)

Op woensdag ging de FIFA FUT webapp live, vandaag op donderdag 1 oktober volgt de FUT mopinion app. Het Ultimate Team seizoen kan daarmee dus al starten. Veel FIFA 21 spelers zijn direct aan de slag gegaan met hun team. Een aantal tips voor nieuwe gamers

FIFA FUT 21 – Tip 1

Maak de juiste afweging bij de start van FIFA Ultimate Team. Je moet direct al kiezen voor een nationaliteit. De keuze is uit Engeland, Brazilië, Frankrijk, Argentinië, Duitsland, Italië, Portugal, Spanje en Nederland. Ons advies: vermijdt in ieder geval Engeland en Portugal.

Waarom? De Engelse markt is populair en je betaalt dus voor je eerst team met 100% chemistry meer dan voor elke andere nationaliteit. Je in-game geld geeft je de meeste kwaliteit met een Duits, Frans of Spaans team. En waarom geen Portugal? Er zijn relatief weinig gold spelers actief met de Portugese nationaliteit.

FIFA FUT 21 – Tip 2

Als starterpack kan je kiezen uit een van de drie FUT ambassadeurs als leenspeler. Je kan kiezen uit Erling Haaland, Trent Alexander Arnold of João Félix. Je krijgt deze spelers voor 3 games. Maak een afgewogen keuze. Bijkomend voordeel. Bij 300 XP unlock je de allereerste objective. Je kan dan opnieuw kiezen tussen deze 3 spelers en krijgt dan nog eens een leenspeler voor 5 duels. Stem die keuze af met je keuze voor de nationaliteit en bijbehorende leagues. Kies Haaland dus alleen als je Duitsland kiest. Dat vergroot de kans op een mooi Bundesliga team bij de start van Ultimate Team.

FIFA FUT 21 – Tip 3

Staar je niet blind op de objectives. Zeker niet in het begin van FIFA 21. Bij de objectives krijg je untradeables. Je moet je dan vooral focussen op het creëren van zoveel mogelijk budget om een zo goed mogelijk team samen te stellen. De level 30 awards zijn ook niet echt aantrekkelijk. Je verdient dan een storyline 85 card (untradeable) van Alexander Lacazette, Marcel Sabitzer of Juan Bernat. Of klinken we dan arrogant?