FIFA 21: Seizoen 2 gestart met SBC Base Icon Van der Sar

Seizoen 2 in FIFA Ultimate Team is vandaag begonnen. Het betekent direct een aantal nieuwigheden. Zo zijn er een drietal Icons SBC. Edwin van der Sar is één van de Icons.

Seizoen 2 Objectives: Aspas beste optie

Met de Objectives zijn er weer twee player picks beschikbaar. Bij het behalen van Level 15 is er de keuze uit Andres Tello (Benevento), Joseph Aidoo (Celta de Vigo) en Woo Yeong Jeong (Freiburg). De drie spelers hebben ieder een overall rating van 82. Bij het behalen van Level 30 zijn er weer een aantal interessante spelers. In Seizoen 1 gingen veel gamers voor Sabitzer (RB Leipzig). Ditmaal lijkt de keuze van de meeste gamers uit te gaan naar spits Iago Aspas (Celta). Hij heeft een 4* weak foot maar ook een hogere work rate, zowel defensief als offensief. Ideaal als invaller in je Weekend League team. De andere opties zijn verdediger Alessio Romagnoli (86, AC Milan) en middenvelder Naby Keïta (85, Liverpool).

FIFA introduceert Icons SBC’s

In FIFA 21 zijn er nu ook weer SBC’s om je eigen Icon te kunnen packen. Je kan met een SBC werken richting een Icon. Er zijn SBCs voor  medium icon Javier Zanetti (RB, 88), medium icon Luis Figo (RW, 90) of base icon Edwin van der Sar (GK, 87). Ook kan je deze spelers via een SBC als leenspeler krijgen. Vooral die SBC van Figo is een flinke uitdaging en vrij duur. Met opdrachten om zowel een 88 als een 89 rated squad te formeren.

Wat wel interessant kan zijn is om de drie Icon Leenspelers SBC te doen. Deze zou je dan kunnen benutten in de Vriendschappelijke wedstrijden. Tijdens Seizoen 1 in FIFA 21 kon je via vriendschappelijke objectives verschillende spelers bemachtigen. De Icon cards kunnen je dan helpen. Vriendschappelijke wedstrijden zorgen niet voor een vermindering van je aantal leenwedstrijden.  Zowel de leenspelers als de untradeable icons SBC’s hebben een looptijd van 29 dagen.

https://twitter.com/EASPORTSFIFA/status/1329847128206831619

Opnieuw veel negatieve reavties vanwege untradeable packs League SBC

De fervente Ultimate Team spelers halen op social media opnieuw hard uit naar Electronic Arts. Net als bij de league SBC’s van Copa Libertadores, Copa Sudamericana en Champions league  is er ook bij de Ligue 1 SBC en Pro League SBC gekozen voor een groot aantal untradeable packs. Dat lijkt allemaal te zijn ingegeven om de transfermarkt niet verder uit balans te brengen. Door Covid-19 wordt er meer gespeeld, zowel in gamers als in speeluren. Hierdoor zijn alle prijzen een stuk lager dan in eerdere editie. Neem als voorbeeld topspelers als Kevin de Bruyne en Virgil van Dijk. Die zijn vrij snel na het uitbrengen van de game al gekelderd. In tegenstelling tot voorgaande jaren heb je De Bruyne nu op de Playstation voor 250.000. Dat was in voorgaande edities ruim het dubbele.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: FIFA 21: Seizoen 2 gestart met SBC Base Icon Van der Sar | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.