FIFA 21: TOTW 1 met Suarez, Fernandes, Vardy en Ben Yedder

FIFA 21 is vanaf komend weekend beschikbaar voor fervente gamers. Die moeten dan wel een FIFA 21 Champions Edition of Ultimate Edition plus een EA Play abonnement hebben. Vandaag werd al vast de eerste Team of the Week van FIFA 21 bekend.

Op social media circuleren al beelden van profs en topgamers die FIFA 21 spelen. Het overgrote deel van FIFA gamers zal op 3 oktober (met EA Play) of 6 oktober (pre-order) voor het eerst het spel spelen. Electronic Arts maakte vandaag al de eerste Team of the Week (TOTW) bekend. De eerste TOTW bevat geen enkele Nederlander of speler uit de Eredivisie. Er werd eerder nog gesuggereerd dat Marcos Senesi na zijn omhaal tegen ADO Den Haag kanshebber zou zijn.

De makers van FIFA 21 kiezen voor een aantal gevestigde namen. Luis Suarez kreeg vanwege zijn twee goals in zijn invalbeurt voor Atletico Madrid direct een TOTW-card en daarmee een upgrade van 87 naar 88. Ook Bruno Fernandes steeg van een overall rating van 87 naar 88. Alejandro Gomez en Jamie Vardy gingen ieder van 86 naar 87. De favoriet van velen in FIFA 20, Wissam Ben Yedder, kreeg ook direct een TOTW-card. De aanvaller van AS Monaco heeft nu een card van 86 (was 85).

De enige speler die ooit in Nederland actief was is Hirving Lozano. De Mexicaanse aanvaller van Napoli kreeg een upgrade naar 83. Als rechtermiddenvelder zal zijn pace van 95 fans direct aanspreken. De ideale buitenspeler in FIFA Ultimate Team (FUT).