FIFA 21: ‘Traoré en Van Hintum in TOTW 5 verwacht’

De verwachtingen van FIFA Team of the Week 5 zijn online weer te raadplegen. Opvallend genoeg zien ze bij FIFA fansites opnieuw twee spelers uit de Eredivisie in TOTW 5. Toch lijkt die kans opnieuw erg klein.

Na vier Team of the Weeks in FIFA Ultimate Team (FUT) staat de teller pas op één speler uit de Eredivisie. Het gaat om de uitverkiezing van Mohammed Kudus in TOTW 3. Fansite Futbin.com spreekt nu de verwachting uit dat er mogelijk twee spelers uit de Eredivisie worden opgenomen. Het zou gaan om Bart van Hintum (FC Groningen ) en Lassane Traoré (Ajax).

Met vijf goals en drie assists kan EA Sports eigenlijk niet om Traoré heen. De aanvaller uit Burkino Faso was betrokken bij 8 goals in de monsterzege van Ajax op VVV Venlo (0-13). Zijn huidige card is 68. Met een upgrade zou hij naar 76 kunnen gaan. Daarmee zou Traoré na Mohammed Kudus al weer de tweede Ajax speler kunnen worden met een TOTW uitverkiezing.

De upgrade van Bart van Hintum wordt mogelijk nog groter. In de 1-3 overwinning van FC Groningen op Fortuna Sittard gaf de linksbenige verdediger twee assists, daarnaast tekende hij ook nog voor een goal. Van Hintum had de hoogste score in het weekklassement van Voetbal International: een 8,5. Dat zou nu een in form card opleveren met een overall rating van 76. Zijn huidige rating is 68.

Wie verwacht men nog meer in TOTW 5?

Overigens zal de Team of the Week niet zo indrukwekkend zijn als de afgelopen weken. De enige uitzondering is Robert Lewandowski. Hij krijgt mogelijk zijn tweede in form kaart (SIF card) en zou kunnen uitkomen op een overall rating van 93. Federico Valverde zou vanwege zijn goede spel in de Classico naar 85 gaan. Andere spelers die worden getipt zijn David Silva (87), Kasper Schmeichel (86), Raphaël Guerreiro (86) en Wilfried Zaha (85). Daarnaast zou de OTW card van Thiago Silva een upgrade kunnen krijgen (86).