FIFA 21: Vrijdag start Champions League – road to the Final

De derde speelronde in de groepsfase van de Champions League leidt ook tot een aantal nieuwe promoties in FIFA 21. Sinds vorig jaar hebben Electronic Arts en de UEFA Champions League een samenwerking. Dat leidt ook dit seizoen tot een aantal speciale cards.

De Road to the Final cards komen weer beschikbaar. Vaak afgekort tot RTTF. De verwachting is dat er vanaf vrijdag 6 november in totaal 11 spelers beschikbaar komen die we gedurende het seizoen gaan volgen. Bij elke volgende Europese ronde krijgen deze spelers automatisch een upgrade. Één van die spelers komt uit het treffen tussen Real Madrid en Inter Milaan van vanavond. Het gaat om Isco (Real Madrid) of Milan Škriniar (Inter). De club die vanavond in de Champions League ziet haar speler terug in een speciale SBC die vanaf vrijdag beschikbaar komt.

Om heel eerlijk te zijn vallen de cards wat tegen. Real Madrid of Inter zullen nog wel een aantal rondes moeten overleven voordat deze Road to the Final card bruikbaar is. Zowel Isco (Real Madrid) als Milan Škriniar (Inter) hebben totaal geen pace. Laat snelheid in FIFA 21 nu enorm belangrijk zijn. Bij Isco is ook zijn fysiek van 59 niet om over naar huis te schrijven.

https://twitter.com/EASPORTSFIFA/status/1323701626725695489

Er is tijdens deze Champions League promotie ook een speciale Champions League Moments card beschikbaar gekomen. Die is voor RB Leipzig ster Emil Forsberg. Dat heeft alles te maken met het feit dat RB Leipzig vorig seizoen voor het eerst de laatste zestien van de Champions League heeft bereikt. Forsberg heeft als CAM een overall rating van 83 met daarbij een pace van 83 en shooting 85. De Moment card is nu al beschikbaar via een Squad Building Challenge (SBC).

https://twitter.com/EASPORTSFIFA/status/1323686578355609601