Flinke tegenvaller voor NAC Breda

Een flinke tegenvaller voor NAC Breda. De Brabanders stonden op het punt om grootverdiener Greg Leight te slijten aan Rotherham United. De Engelse verdediger kwam echter niet door de medische keuring.

Rotherham United promoveerde eerder vanuit de League One naar de Championship. In haar zoektocht naar versterking kwam het uit in Breda. Bij de medische keuring is gebleken dat de 25-jarige Leigh nog niet volledig hersteld is van een blessure. Rotherham gaat nu op zoek naar alternatieven. NAC Breda grijpt daarmee naast een bescheiden transfersom en een flinke verlichting op de salarissen. Dat zit er nu dus niet in. Leigh heeft in Breda nog een contract tot volgend jaar zomer.

Ondertussen is NAC Breda al zeer ver met Moreno Rutten. De rechtsback leek aanvankelijk terug te keren naar VVV Venlo maar NAC Breda zou nu de beste papieren hebben. De 27-jarige rechtsback liet eerder zijn contract bij het Italiaanse Crotone ontbinden. De voormalig speler van FC Den Bosch kan derhalve transfervrij bij een nieuwe club aan de slag. Voor Rutten ligt in Breda een driejarig contract klaar. De 31-jarige Dion Malone, eveneens transfervrij, is voorlopig nog niet haalbaar.