Fortuna licht koopoptie op George Cox

Bron: Marco Oomen Fotografie

George Cox speelt ook komend seizoen voor Fortuna Sittard, zo meldt Dagblad De Limburger. Fortuna Sittard heeft de optie tot koop in het huurcontract met Brighton & Hove Albion gelicht.

De 22-jarige linksback werd het afgelopen seizoen door Fortuna Sittard gehuurd van de Premier League club. Cox groeide al snel uit tot een vaste waarde in het elftal van Sjors Ultee en Kevin Hofland. De back speelde 21 duels. In de huurovereenkomst werd ook een optie tot koop in opgenomen. Fortuna Sittard zou ongeveer 50.000 euro moeten betalen aan The Seagulls. Vermoedelijk heeft Brighton Hove & Albion daar nog allerlei clausules aan verbonden, zoals een vastgestelde afkoopsom bij terugkeer en een percentage van de toekomstige transfersom.

Voor George Cox is Fortuna Sittard zijn eerste club op het hoogste niveau waar hij speelminuten op doet. Bij Brighton speelde hij geen enkele minuten in de Premier League. Wel speelde hij eerder op huurbasis voor League Two-club Northampton Town. In het seizoen 2018/2019 kwam hij tot slechts vijf duels. Voor Cox ligt in Sittard een meerjarig contract klaar. Fortuna Sittard ziet in de verdediger een interessante investering voor de toekomst.