Fortuna Sittard bevestigt komst fysiek sterke Pool

Gisteren sijpelden de eerste berichten al binnen over de aanstaande komst van Jaroslaw Jach. Vandaag kwam de bevestiging. Fortuna Sittard huurt de 26-jarige Jaroslav Jach voor een seizoen van Cyrstal Palace.

Jach kwam in de Premier League bij Crystal Palace niet in de plannen voor. Nu krijgt Jach de kans in de Eredivisie bij Fortuna Sittard. De tweevoudig international van Polen op de website van Fortuna Sittard: “Ik ben enorm blij met mijn tijdelijke overstap naar Fortuna Sittard. Het project Fortuna Sittard spreekt me enorm aan, net als de Nederlandse competitie. Ik kijk er naar uit om mijn teamgenoten te ontmoeten en om na de interlandperiode alles te geven voor deze club.”

Fortuna Sittard was al langer op zoek naar een extra centrale verdediger. Technisch manager Sjors Ultee: “We zijn de afgelopen weken op zoek gegaan naar een goede, ervaren centrale verdediger. Die hebben we nu. Met Jaroslaw halen we een complete en fysiek sterke verdediger binnen, die beschikt over leidinggevende kwaliteiten.”

Het is onbekend of Fortuna Sittard een optie tot koop heeft bedongen. Jach ligt nog tot de zomer van 2022 bij Crystal Palace vast. De fysiek sterke verdediger begon zijn loopbaan bij Zaglebie Lubin. Na zijn transfer in januari 2018 naar Crystal Palace werd hij drie keer verhuurd. Allereerst aan het Turkse Caykur Rizespor. Daarna volgden verblijven bij het Armeense Sheriff Tiraspol en het Poolse Rakow Czestochowa.