Fortuna Sittard bevestigt vertrek Amadou Ciss

Fortuna Sittard heeft haar tweede grote uitgaande transfer te pakken. Na de verkoop van Mark Diemers aan Feyenoord cashen de Limburgers nu met Amadou Ciss. De twintigjarige speler verruilt Fortuna Sittard voor het Franse Amiens SC.

De transfer hing al enige tijd in de lucht. Net zoals het lange tijd onduidelijk was waar Amiens komend seizoen actief zou zijn. Het stond op een plek in Ligue 1 die bij een volledig seizoen degradatie zou betekenen. Frankrijk koos er net zoals Nederland voor om het seizoen voortijdig te eindigen. In tegenstelling tot Nederland is er in Frankrijk wel sprake van verplichte degradatie. Amiens is daarmee het kind van de rekening. Het komt komend seizoen ondanks protesten uit in Ligue 2. Voor Ciss lag een vierjarig contract klaar. Fortuna Sittard zou volgens onbevestigde berichten ruim 1 miljoen euro opstrijken.

De jeugdinternational van Senegal speelde slechts twee seizoenen voor Fortuna Sittard. De Limburgers namen de aanvallende middenvelder in 2017 over van het Franse FC Pau. Nu 2 jaar, 34 duels en 6 goals verder vertrekt Ciss weer. “Amadou heeft tijdens zijn periode in Sittard grote stappen gemaakt in zijn ontwikkeling,” aldus technisch manager Sjors Ultee over de samenwerking met Ciss. “Hij heeft in korte tijd zijn waarde voor het team bewezen. Deze volgende stap in zijn carrière is een mooie beloning voor Amadou en de club.”

Algemeen directeur Ivo Pfennings: “Dit is precies wat we als club willen. We bieden jonge talenten de kans om zich verder te ontwikkelen en minuten te maken op het hoogste niveau van Nederland, met als doel de volgende stap in hun loopbaan te maken. Amadou en Mark Diemers laten deze zomer zien dat spelers zich bij Fortuna Sittard kunnen ontwikkelen en doorgroeien.”