Fortuna Sittard blijft zoeken naar een nieuwe trainer

Fortuna Sittard is nog altijd op zoek naar een opvolger van Kevin Hofland. Het clubicoon werd vanwege teleurstellende resultaten aan de kant gezet. Tot die tijd neemt Sjors Ultee het over. Maar mogelijk blijft de 33-jarige oefenmeester nog wel even zitten.

Aanvankelijk had de Turkse eigenaar Isitan Gün drie namen op zijn lijstje staan. Het zou gaan om Alexander Zorniger, Tayfun Korkut én Sjors Ultee. Inmiddels kan er al een streep door één van de drie namen.

Zorniger ziet namelijk niets in een overgang naar Sittard. De Duitse oefenmeester was de afgelopen vier seizoenen actief bij Brøndby IF. Eerder werkte hij bij Stuttgart en Leipzig. De Duitser was eerder in beeld bij FC Twente. Volgens het management van Zorniger heeft Fortua Sittard tot twee keer bij hen aangeklopt. De trainer heeft een trek in een Limburg avontuur.

Er blijven zodoende twee kandidaten over. De Duitse Turk Tayfun Korkut was eerder coach van Hannover 96, 1. FC Kaiserslautern, Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart. Overigens was dat vaak niet langer dan een aantal maanden. Met eigenaar Isitan Gün is de link snel gelegd. Toch is het nog geen uitgemaakte zaak. Ultee blijft nadrukkelijk in beeld tot er wel een droomkandidaat zich voordoet.

Afgelopen weekend zat Ultee op de bank bij Fortuna Sittard – Feyenoord. De hekkensluiter van de Eredivisie verspeelde een 1-0 voorsprong met een man meer situatie. Feyenoord won in Sittard met 1-3.