Fortuna Sittard haalt spits uit Bundesliga

Fortuna Sittard heeft een nieuwe aanvalsleider. Het is Sebastian Polter die transfervrij overkomt van het Duitse Union Berlin. In Limburg tekende hij een tweejarig contract.

De komst van de 29-jarige Polter is nog onder voorbehoud van een medische keuring. De 29-jarige aanvaller moet nog wel de medische keuring ondergaan. De Duitse aanvaller was zeer tge spreken over de gesprekken met Fortuna Sittard en trainer Kevin Hofland. “Vanaf het begin af aan heeft hij me het gevoel gegeven dat ik een belangrijke pion kan worden in het elftal. Dat hij en Sjors afgelopen week speciaal voor mij naar Berlijn zijn gekomen versterkte dat gevoel. Uiteindelijk heeft het project van Fortuna Sittard me overtuigd. De club heeft grootse plannen en daar wil ik deel van uitmaken. Ik verheug me op het spelen in de Eredivisie.”

Met de komst van Polter haalt Fortuna Sittard een aanvaller met ervaring bij VfL Wolfsburg, 1. FC Nürnberg, FSV Mainz en het Engelse Queens Park Rangers. Technisch manager Sjors Ultee: “We halen met Sebastian een topspits in huis die zich heeft bewezen op hoog niveau. Daarnaast brengt hij enorm veel ervaring met zich mee. Met zijn komst zetten we als club opnieuw een grote stap.” Polter speelde afgelopen seizoen 13 duels in de Bundesliga voor Union Berlin, hij scoorde twee keer.

Fortuna Sittard haalde vorige week ook al Mike van Beijnen en Mats Seuntjens op bij het Turkse Gençlerbirliği SK.