Fortuna Sittard hoopt op komst Poolse verdediger

Fortuna Sittard hoopt zich voor het sluiten van de transfermarkt nog te versterken met Jaroslaw Jach, zo meldt De Limburger. De 26-jarige verdediger heeft nog een doorlopend contract in de Premier League bij Crystal Palace.

De Limburgers waren al geruime tijd op zoek naar een extra centrale verdediger. De 1.92 meter lange Jach past precies in dit plaatje. De linksbenige verdediger uit Polen verruilde in januari 2018 Zaglebie Lubin voor Crystal Palace. Zonder ook maar een minuut in de Premier League te spelen volgde een half jaar later al weer een verhuur aan het Turkse Caykur Rizespor.  Ook dat werd met vijf competitieduels in de Super Lig geen groot succes. De afgelopen seizoenen werd Jach ook nog verhuurd aan het Armeense Sheriff Tiraspol en het Poolse Rakow Czestochowa.

Zonder ook maar een wedstrijd in de Premier League te spelen lijkt de fysiek sterke verdediger op weg naar de Eredivisie. Jach hoopt daar zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De verdediger ziet het als een nieuwe start. In dienst van Zaglebie Lubin kwam hij al twee keer uit voor het nationale team van Polen. Daar bleef het bij. De transfermarkt in Nederland sluit dinsdag op woensdagavond.

Overigens nam Fortuna Sittard zelf al afscheid van Bassala Sambou. Het Deense Randers FC heeft de aanvaller gehuurd met een optie tot koop. Sambou kwam dit seizoen drie keer als invaller in actie. De in Duitsland geboren aanvaller speelde eerder in de jeugd van Leicester City en Everton. In Sittard ligt hij nog tot de zomer van 2022 vast.