Fortuna Sittard hoopt op meer Turkse slagkracht

Credits: Marco Oomen Fotografie

Fortuna Sittard wil deze zomer tegen de stroom in gaan groeien. Het is namelijk de bedoeling dat Turkse investeerder Isitan Gün zijn landgenoot Acun Ilicali aan te haken in zijn ambities. Daar hoort ook een gedeeltelijke aandelenoverdracht bij.

Een eventuele investering Ilicali zal ook leiden tot meer budget voor Fortuna Sittard. Zeker in deze corona-tijden betekent dat extra slagkracht en groeien tegen de stroom in. De Turkse mediamagnaat Ilicali zit een investering in Fortuna Sittard helemaal zitten. Ilicali is in Turkije een ware bekendheid. Zo is hij producent van programma’s als Deal or no Deal?, Got Talent, The Voice en Dancing with the Stars.

Zijn werkzaamheden maken het nu wel even lastig om contact te hebben. Ilicali is namelijk op een exotisch eiland voor de opnames van de Turkse versie van Expeditie Robinson. Gün tegenover de NOS: “Afhankelijk van de vliegmogelijkheden – al kan het ook via een videoverbinding – schat ik dat we er over tien dagen wel uit gaan komen. Definitief is het dan nog niet, omdat goedkeuring van de KNVB vereist is in het kader van transparantie. We hebben hierover al contact met de bond.”

“Komende periode gaan we proberen nader tot elkaar te komen en de details uit te werken”, aldus Gün die in Sittard met 85% van de aandelen bijna alles voor het zeggen heeft tegenover de NOS. “Het idee is dat hij mij vergezelt als partner in de club. Een soort mede-eigenaarschap.” Gün weet precies wat hij wil met de Turkse mediamagnaat: “Met strategisch partnerschap bedoel ik dat hij ons professioneel vooruit helpt. Qua sponsordeals, commerciële mogelijkheden. Het idee is: we vormen een team en zorgen dat het werkt. Hij is een publiek figuur in Turkije en is in staat om sponsors en commerciële deals binnen te slepen.”