Fortuna Sittard hoopt snel op duidelijkheid overname

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Er komt snel duidelijkheid over de toekomst van Fortuna Sittard. De Limburgse club is al geruime tijd in gesprek met de Turkse zakenman en mediatycoon Acun Ilicali. Het wacht nog altijd op toestemming van de KNVB  om de meerderheid van de aandelen aan de Turkse investeerder te verkopen.

Toch is Fortuna Sittard positief. Directeur Ivo Pfennings in het L1 Voetbaldebat. “We moeten nog een aantal vragen beantwoorden, in januari verwachten we uitsluitsel. Hij is al twee keer bij Fortuna geweest. De stukken liggen bij de KNVB. We hebben een terugkoppeling gekregen met een aantal vragen. Daar ben ik niet van geschrokken. Voor het einde van het jaar hopen we die vragen te kunnen beantwoorden. Het zijn hele legitieme vragen van de KNVB. Licentiezaken gaat zich erover buigen, daarna gaat het naar de commissie. We zijn afhankelijk wanneer die bij elkaar komen. Als die commissie in januari bij elkaar komt, verwacht ik antwoord, en ook groen licht.”

Er is al langer een Turkse connectie in Sittard. De huidige eigenaar van Fortuna Sittard, Isitan Gün, is een oude bekende van Ilicali. Beide gingen naar dezelde middelbare school in Istanbul. Ook na die periode is er altijd contact gebleven. Ilicali is een van de bekendste mediapersoonlijkheden van Turkije. Vergelijkbaar met John de Mol in Nederland. Het is onbekend of de aanstaande komst van Ilicali de club ook direct meer financiele slagkracht op de transfermarkt gaat geven.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Fortuna Sittard hoopt snel op duidelijkheid overname | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.