Fortuna Sittard houdt linksback in Limburg

Fortuna Sittard houdt George Cox in de Eredivisie. Het nieuws hing al langere tijd in de lucht maar is nu ook daadwerkelijk door de Limburgers bevestigd. Fortuna Sittard huurde de Engelse linksback afgelopen seizoen van Brighton & Hove Albion.

De 22-jarige linksback maakte een goede indruk in Sittard. In 21 duels in de Eredivisie pikte hij ook nog een doelpuntje mee. De linksback kon door Fortuna Sittard voor slechts 50.000 euro van Brighton & Hove Albion worden gekocht. Fortuna Sittard maakt nu dankbaar gebruik van die mogelijkheid. Cox tekende bij Fortuna Sittard een driejarig contract.

Cox op de website van Fortuna Sittard: “Ik ben de club ontzettend dankbaar voor de kans die ze mij geven. Ik heb het in het afgelopen seizoen enorm naar mijn zin gehad bij Fortuna Sittard. Het voelt vertrouwd en ik ben blij dat ik me hier verder kan ontwikkelen als speler. Ik kijk uit naar de jaren die volgen.”

Natuurlijk is ook technisch manager Sjors Ultee blij: “George heeft afgelopen seizoen een goede ontwikkeling doorgemaakt en wij hebben er alle vertrouwen in dat hij nog veel meer stappen kan maken bij ons. Dat vertrouwen hebben we ook meteen na het seizoen uitgesproken door de optie te lichten. We zijn blij dat George nu definitief is vastgelegd.”