Fortuna Sittard lijkt Diemers en Ciss kwijt te raken

Credits: Marco Oomen Fotografie

Fortuna Sittard staat op het punt om meer slagkracht te krijgen op de transfermarkt. De huidige eigenaar Isitan Gün is van plan om mediatycoon Acun Ilicani mee te laten investeren. Circa 35% van de aandelen kan in handen komen van de ‘Turkse John de Mol’.  Tegelijkertijd kan ook de transfermarkt de Limburgers een handje helpen.

Volgens Dagblad De Limburger dreigt Fortuna Sittard namelijk Mark Diemers en Amadou Ciss kwijt te raken. Voor beide spelers van de nummer zestien van de Eredivisie is concrete belangstelling uit het buitenland. Het medium schrijft dat een club uit de Franse Ligue 1 zeer concreet is voor Ciss. De aanvaller uit Senegal speelt sinds 2018 voor Fortuna Sittard dat hem oppikte bij Pau FC. Dat is een club die uitkomt op het derde niveau van Frankrijk, of te wel de Championnat National. Ciss heeft nog een contract tot de zomer van 2022 in Sittard.

Mark Diemers leek lange tijd op weg naar FC Groningen. De Noordelingen kwamen nog niet tot een akkoord met Fortuna Sittard. Ook Vitesse werd al met Diemers in verband gebracht. Volgens Veronica Inside heeft ook Al Wehda uit Saudi-Arabië belangstelling. Dat heeft volgens De Limburger nu ook geleid tot een eerste bod van 1,5 miljoen euro voor Diemers neer. Het is de vraag of Diemers veel voelt voor een lucratief avontuur of liever met zijn jonge gezin in Nederland blijft.