Fortuna Sittard wisselt doelman na slechte reeks

Fortuna Sittard begon het seizoen met grote ambities. Met een aantal gerichte versterkingen moesten de Limburgers richting de middenmoot. Stiekem werd er al gedroomd van een plekje in de subtop. Na zes duels staat Fortuna Sittard echter onderaan met slechts twee punten. Het incasseerde ook al zestien tegentreffers. Trainer Kevin Hofland stelde zijn eigen functioneren al ter discussie.

Het eerste slachtoffer van de slechte reeks in de Eredivisie is ook al bekend. Hofland heeft namelijk bekend gemaakt dat hij zijn eerste doelman gaat wisselen. Alexei Koselev was de afgelopen twee seizoenen de nummer één. Dat is nu voorbij voor de doelman van het nationale team van Moldavië. Nu krijgt de van PSV overgekomen Yannick van Osch (23) de kans. Hofland in gesprek met 1Limburg: “Ik ben niet tevreden over Koselev, daarom speelt Yannick.” Mogelijk dat er in de streekderby tegen Roda JC voor de beker nog meer wisselingen worden doorgevoerd. Hofland: “We hebben een aantal dingen uitgeprobeerd en maken woensdagochtend een definitieve beslissing.”

Hofland staat nog steeds achter zijn uitspraken na afloop van de verloren wedstrijd tegen FC Groningen. Hofland: “Daar sta ik nog steeds achter. We hebben het erover gehad. Ik heb ze uitgelegd dat ze ook vooral elkaar te kort doen. We zetten er een streep onder en nu is het vizier gericht op de derby. Ze kunnen nu laten zien dat ze kunnen voetballen. En dan ook nog een mooie pot. Mooier krijg je het niet.”

Roda JC – Fortuna Sittard wordt morgen om 21.00 uur gespeeld. De wedstrijd is live te volgen op FOX Sports.