Fortuna Sittard zet Kevin Hofland op straat

Foto: Marco Oomen Fotografie

Opnieuw moet een club uit de Eredivisie op zoek naar een nieuwe trainer. Fortuna Sittard heeft namelijk besloten in te grijpen. Het betekent dat Kevin Hofland het veld moet ruimen. De 41-jarige Hofland is na John van den Brom (Genk) en Aleksandar Ranković (ontslag) de derde trainer uit de Eredivisie die voortijdig vertrekt.

Het ambitieuze Fortuna Sittard haalde afgelopen zomer een aantal gerichte versterkingen. De Limburgers spraken openlijk de ambitie uit om voor het linkerrijtje te gaan. Na acht duels is Fortuna Sittard echter te vinden op de laatste plaats in de Eredivisie. Het heeft slechts drie punten weten te behalen. Dat leidt nu dus tot het vertrek van Hofland.

Eigenaar Isitan Gün: “Dit is extreem pijnlijk, zoveel is duidelijk. Zeker gezien het feit dat we elkaar al zo lang kennen en ik enorm veel respect voor Kevin heb. “Hij is een kind van de club en heeft een belangrijke rol gespeeld in onze promotie naar de Eredivisie. Ik geloof ontegenzeggelijk in Kevins kwaliteiten als mens en als trainer, maar in het voetbal moet je soms handelen in het belang van de club waarbij emoties dan even van ondergeschikt belang zijn. Feit is dat de kwaliteit van de selectie niet tot uiting komt in de prestaties van het eerste team. Om die reden is het tijd voor verandering.”

Fortuna Sittard is al druk op zoek naar een nieuwe trainer. Er zouden zelfs al afrondende gesprekken zijn met de opvolger van Hofland. Het is onbekend of de Turkse eigenaar overweegt om een buitenlandse trainer aan te stellen.