Frank de Boer per direct weg bij Atlanta United

Het Amerikaanse avontuur van Frank de Boer is voorbij. In onderling overleg is het contract tussen Atlanta United en Frank de Boer ontbonden. En daarmee eindigt weer een buitenlands avontuur voor Frank de Boer voortijdig.

Frank de Boer kende als trainer successen bij Ajax. Toch zal het moeilijk worden om ooit nog een geschikte club in het buitenland te vinden. De voormalig aanvoerder van het Nederlands Elftal werd eerder al snel ontslagen bij Internazionale (14 duels) en Crystal Palace (5). Nu komt er na 55 duels een einde aan zijn dienstverband bij Atlanta United. Het is verreweg de grootste club van de Verenigde Staten maar De Boer wist ondanks de verwachtingen geen kampioen te worden. Wel won Atlanta de US Open en Campeones Cup. Toen de MLS begin 2020 werd hervat won Atlanta United direct twee keer, daarna volgde een lange corona break. Tijdens het MLS is Back toernooi moest Atlanta United de lijn gaan doortrekken.

In het MLS is Back toernooi in Orlando kwam Atlanta United totaal niet uit de verf. De ploeg verloor alledrie haar groepsduels met 0-1 en scoorde geen enkele keer. Het was voor de clubleiding van Atlanta United aanleiding om met De Boer in gesprek te gaan. Dat leidt nu tot een voortijdig afscheid. Naast De Boer vertrekken ook zijn assistenten Orlando Trustfull, Bob de Klerk en video-analist Erwin Koenis bij Atlanta.