Frank de Boer wordt nieuwe bondscoach Oranje

Frank de Boer wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, zo meldt De Telegraaf. Er zou een akkoord zijn bereikt over een contract tot de zomer van 2022. Daarmee zou De Boer het Nederlands Elftal volgend jaar kunnen leiden op het EK, en mogelijk een jaar later op het WK in Qatar.

In juni volgend jaar speelt Oranje aanvankelijk een drietal wedstrijden in Amsterdam om uiteindelijk via een aantal andere Europese steden in Engeland uit te komen. Om Wembley worden namelijk de hale finales én de finale van het Europees Kampioenschap gespeeld. De Boer zal gaan werken met de huidige technische staf. Dat betekent dat Dwight Lodeweges en Patrick Lodewijks aan zullen blijven. Daarnaast komt Ruud van Nistelrooy bij de technische staf voor het EK 2021.

De KNVB wil De Boer eind deze week of uiterlijk begin volgende week presenteren. Er wachten in oktober direct drie duels voor De Boer en het Nederlands Elftal met Mexico (oefen), Bosnië-Herzogovina en Italië (beide voor de Nations League) als tegenstander. Als speler kwam De Boer 112 keer uit voor het Nederlands Elftal. Ook was hij bij het WK 2010 een van de assistenten van Bert van Marwijk. De Boer bleek al snel de enige kandidaat voor de KNVB. Frank Rijkaard en Peter Bosz hadden om verschillende redenen geen trek in een dienstverband.

Opvallend genoeg bevindt de trainersloopbaan van De Boer zich op een dieptepunt. Na vier titels op rij bij Ajax leek De Boer een mooie loopbaan tegemoet te gaan. In 2015/2016 verspeelde hij met Ajax de titel op de slotdag van de Eredivisie. Daarna volgden mislukte avonturen bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Frank de Boer wordt nieuwe bondscoach Oranje | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.