Fulham neemt Terence Kongolo over van Huddersfield

Morgen sluit in Engeland de binnenlandse transfermarkt. Clubs uit de Premier League, Championship, League One en League Two kunnen dus vandaag en morgen nog zaken doen. Wie daar van profiteert is Terence Kongolo.

De linksbenige verdediger is herstellende van een zware blessure. Die liep Kongolo begin januari op in dienst van Fulham. De Cottagers huurden Kongolo van Huddersfield Town. Nu heeft de Engelse promovendus de 26-jarige verdediger definitief van The Terriers overgenomen. Voor Kongolo lag er bij Fulham een contract voor vier seizoenen klaar. Kongolo is ook al medisch gekeurd.

Eerder probeerde AZ de verdediger nog te verleiden voor een terugkeer naar de Eredivisie. Dat liep op niets uit. De voormalig speler van Feyenoord en AS Monaco wil zich graag opnieuw in de Premier League bewijzen. Met Fulham ligt daar een behoorlijke uitdaging. De eerste vier competitieduels in de Premier League werden namelijk verloren. Bij Fulham staat sinds deze zomer ook Kenny Tete onder contract.

Het is onbekend hoeveel Huddersfield Town van Fulham ontvangt. In 2018 betaalde Huddersfield Town nog 20 miljoen euro voor Kongolo aan AS Monaco. Kongolo had daar toen al een half jaar op huurbasis gespeeld.