Garry Rodriques weer terug naar Saudi Arabië

Venue of the Red Bull Winning 5 Finale in Doha, Qatar // Sharbel Najem / Red Bull Content Pool

In de slotdagen van de transfermarkt in Saudi Arabië is bekend geworden dat Garry Rodriques terugkeer naar Al-Ittihad. Vorig jaar werd hij door die club nog voor twee seizoenen verhuurd aan Fenerbahçe. Daar komt nu een einde aan.

De 29-jarige aanvaller was eerder in Saudi Arabië overbodig verklaard door trainer José Luis Sierra. Inmiddels is de Chileense oefenmeester al weer ruim een half jaar geleden vervangen door de Braziliaan Fabio Carille. Die ziet het wel zitten in Rodriques. Fenerbahçe was bereid om mee te werken vanwege haar financiële situatie. Rodriques kwam eerder uit voor FC Dordrecht, Levski Sofia, PAOK Saloniki, Galatasaray, Al-Ittihad, Fenerbahçe en nu dus opnieuw Al-Ittihad. Bij Al-Ittihad staat ook Karim El Ahmadi onder contract. De voormalig speler van FC Twente, Feyenoord en Aston Villa is er ook aanvoerder.

Overigens is Rodriques niet de meest spraakmakende transfer van de Saoedische Profesional League. Luciano Vietto maakt voor zeven miljoen euro de overstap van Sporting Lissabon naar Al-Hilal. De 26-jarige Argentijn speelde eerder voor Racing Club, Villarreal, Atletlico Madrid, Sevilla en Fulham. Bij Al-Hilal lag een lucratief vierjarig contract voor hem klaar.

In de sloturen van de Saoedische transfermarkt werd ook de komst van Egyptisch international Ahmed Hegazi bekend. De verdediger verruilt de Premier League voor de Professional League. De verdediger maakt de overstap van West Bromwich Albion naar Al-Ittihad Jeddah.