Geen Groningen maar China voor Zivkovic

Vitesse keuken kampioen divisie

Geen terugkeer naar FC Groningen maar een langer verblijf in China. Richairo Zivkovic keer definitief niet terug naar de club waar het voor hem allemaal begon. De 24-jarige aanvaller zou volgens Voetbal International op het punt staan om te tekenen bij het Guangzhou R&F FC van trainer Giovanni van Bronckhorst.

De afgelopen maanden hield Zivkovic zijn conditie op peil in Groningen. Zelf sprak de aanvaller ook al uit dat een langer verblijf zeker tot de mogelijkheden zou behoren. De aanvaller zou zelfs bereid zijn salaris in te leveren. Uiteindelijk zou blijken dat FC Groningen en Changchun Yatai het niet eens konden worden over een transfer. Die Chinese club zou namelijk inzetten op een definitieve transfer. Het afgelopen seizoen verhuurde  Changchun Yatai de aanvaller namelijk al aan Premier League club Sheffield United.

Zivkovic lijkt nu  Changchun Yatai te gaan verruilen voor Guangzhou R&F. Daar ligt een contract tot het einde van het Chinese seizoen voor hem klaar. De kans is groot dat Zivkovic bij  Guangzhou R&F de opvolger wordt van Eran Zahavi. De Israelische aanvaller staat namelijk nadrukkelijk in de belangstelling van PSV. De international moet in Eindhoven de opvolger worden van Sam Lammers.