Genk wil John van den Brom als nieuwe trainer

Opvallend nieuws uit België. Racing Genk ziet namelijk in John van den Brom de ideale opvolger van Jess Thorup, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De interesse is zeer concreet. Thorup vertrok onlangs al na enkele weken bij Genk om de vacante positie bij zijn droomclub FC Kopenhagen in te vullen.

Aanvankelijk werd Marc Brys als de ideale opvolger van Thorup in Genk. De 58-jarige oefenmeester is inmiddels echter afgehaakt. Brys kiest er echter voor om OH Leuven trouw te blijven. Eerder was Brys in ons land trainer bij FC Den Bosch en FC Eindhoven. Afgelopen zomer werd Brys aangesteld bij OH Leuven.

Door het wegvallen van Brys is de 54-jarige Van den Brom nadrukkelijk in beeld. Het is niet de eerste keer dat Van den Brom bij Genk in de picture is. Eerder dit seizoen was hij ook al in beeld na het ontslag van Hannes Wolf. Genk koos toen voor Thorup. Genk en FC Utrecht onderhandelen al over de voorwaarden. Van den Brom heeft nog een doorlopend contract tot de zomer van 2022. De oefenmeester is bezig aan zijn tweede seizoen in de Domstad. Voor FC Utrecht was hij vijf seizoenen trainer van AZ.

Bij een eventuele akkoord tussen FC Utrecht en Genk zou Van den Brom komend weekend al niet meer op de bank zitten bij de kraker tussen FC Utrecht en Ajax.