Georginio Wijnaldum gaat verlengen bij Liverpool

Georginio Wijnaldum en Liverpool blijven een gelukkig huwelijk. Volgens Engelse media staat de Oranje middenvelder op het punt om zijn contract in de Engelse havenstad met meerdere seizoenen te verlengen.

Liverpool rekent op een nieuwe verbintenis van Wijnaldum, zo stelt The Guardian. Er wordt gesproken over een contract tot de zomer van 2024 of zelfs 2025. De 29-jarige middenvelder ligt in Liverpool nog tot de zomer van 2021 vast. Het was voor Liverpool deze zomer dan ook kiezen voor een nieuw contract of de noodzaak om Wijnaldum deze zomer te verkopen. Beide partijen zijn erg blij met elkaar en een nieuw contract is nu in de maak. Het lijkt enkel nog te gaan om de contractduur en niet meer de financiële details.

Georginio Wijnaldum is sinds zijn komst van Newcastle United in de zomer van 2016 uitgegroeid tot een van de sleutelspelers van manager Jurgen Klopp. De Oranje international heeft het vertrouwen van de Duitse manager nooit beschaamd en de transfersom van ruim 28 miljoen euro ruim goed gemaakt. Met de Engelse topclub won Wijnaldum vorig jaar de Champions League en stevent het dit seizoen af op de titel in de Premier League. Wijnaldum speelde eerder in zijn loopbaan voor Feyenoord en PSV.

Met de aanstaande contractverlenging is het de vraag of Wijnaldum ooit nog bij een Nederlandse club in de Eredivisie te bewonderen zal zijn. De middenvelder is aan het einde van zijn nieuwe contract 33 dan wel 34 jaar. Met name Sparta, waar hij een groot gedeelte van zijn jeugdopleiding genoot, en Feyenoord. werden in het verleden genoemd als mogelijke opties om zijn loopbaan te beëindigen.