Done deal: Sparta heeft Mario Engels binnen

Sparta Rotterdam heeft Mario Engels binnen. De 26-jarige buitenspeler komt over van het Duitse SV Sandhausen. In het verleden maakte de Duitser een grote indruk bij Roda JC.

Engels kwam dit seizoen namens SV Sandhausen nog niet in actie in de Tweede Bundesliga. Ook in de Duitse beker was het nog niet veel. In de DFB Pokal bleef het bij slechts vier minuten tegen Stainbach Haiger. Vorig jaar kwam Engels nog wel tot 24 competitieduels. Met name als invaller. Hoewel Engels niet hoefde te vertrekken was SV Sandhausen bereid mee te denken. Sparta maakte nu een kleine transfersom over.

Tussen 2017 en 2019 speelde Engels in Nederland voor Roda JC. In de Eredivisie wilde het met 1 goal in 21 duels niet vlotten. Een seizoen later, in de Keuken Kampioen Divisie, maakte Engels echter grote indruk. In 34 duels kwam hij tot 24 goals en 11 assists. Dat leverde hem een transfer op naar de Tweede Bundesliga. SV Sandhausen was zijn volgende halte. Eerder kwam Engels uit voor FC Koln, FSV Frankfurt en Slask Wroclaw.

Door de komst van Engels betekent dat de transfer van Mike van Duinen van de baan is. Aanvankelijk had Sparta haar zinnen gezet op de PEC Zwolle aanvaller. Het is onbekend of Van Duinen andere ijzers in het vuur heeft. De transfermarkt sluit maandag op dinsdag.