Geruchtenstroom rondom FC Twente zwelt aan

FC Twente heeft een flinke kwaliteitsimpuls nodig om komend seizoen niet tegen degradatie te hoeven vechten. RTV Oost en TC Tubantia hebben vandaag al een aantal bekende en minder bekende namen op een rijtje welke in beeld zijn bij FC Twente.

Zo had FC Twente contact met Klaas Jan Huntelaar. The Hunter had in de Grolsch Veste de nieuwe aanvalsleider moeten worden. Huntelaar koos echter voor een langer verblijf bij Ajax ondanks de interesse van FC Twente, Vitesse en De Graafschap.  Daarnaast bleek volgens RTV Oost een andere aanvaller, Ricky van Wolfswinkel, onhaalbaar. Van Wolfswinkel heeft een aflopende verbintenis bij de Zwitserse topclub FC Basel. Het is nog onbekend waar de toekomst van de 31-jarige spits ligt.

Ook TC Tubantia brengt een aantal spelers met FC Twente in verband. Volgens de krant is Ola John een serieuze optie. De aanvaller heeft bij het Portugese Vitória Guimarães nog een contract tot volgend jaar zomer. Toch is een transfer mogelijk. In 2012 verkocht FC Twente de aanvaller nog voor 12 miljoen euro aan Benfica. John kon zijn grote belofte echter nooit inlossen. Naast Ola John wordt ook een andere oud-bekende, Eljero Elia, aan FC Twente gelinkt. De ervaren aanvaller is transfervrij door een aflopend contract bij Istanbul Başakşehir.

Tot slot wordt FC Twente ook nog in verband gebracht met Vaclav Cerny. De Tsjechische buitenspeler verruilde vorig jaar zomer Ajax voor FC Utrecht. Ook in de Domstad kan de aanvaller zijn grote belofte van weleer niet inlossen. Mogelijk kan hij bij FC Twente zijn carrière nieuw leven inblazen. De 22-jarige aanvaller heeft nog een hele loopbaan voor zich.

Het blijft echter niet bij geruchten. Gijs Smal maakt definitief de overstap naar Enschede. De 22-jarige back komt transfervrij over van FC Volendam. De linksback maakte dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie een uitstekende indruk. Smal kon ook naar PEC Zwolle maar kiest voor FC Twente. Smal: “Ik ben heel blij met deze overstap. Het sportieve plaatje bij FC Twente klopte voor mij en ik kijk er naar uit om straks voor deze mooie club te spelen.” Smal tekende voor drie seizoenen met ene optie voor nog één jaar.