Go Ahead Eagles heeft transfer Botos afgerond

De transfer hing al enige tijd in de lucht. Vandaag maakte Go Ahead Eagles de transfer echter officieel. De Griekse jeugdinternational Giannis Botos maakt de overstap van AEK Athene naar Go Ahead Eagles. De twintigjarige middenvelder wordt door de Eagles voor anderhalf jaar gehuurd. Botos trainde al enige tijd mee met de selectie van Kees van Wonderen.

Van de Griekse Super League naar de Keuken Kampioen Divisie is al groot. Maar wat te denken van miljoenenstad Athene met vier miljoen inwoners naar Deventer met 100.000. Van chaos naar  de rust van deventer. Toch ziet Botos de transfer helemaal zitten. Botos op de website van Go Ahead Eagles: “Desondanks houd ik van Athene. Ik ben er geboren en getogen en kwam al op zeer jonge leeftijd in de jeugdopleiding van AEK Athene terecht. Maar ook in Deventer bevalt het me heel goed, sinds ik op 4 december in Nederland ben gearriveerd voor een proefperiode. Het is een leuk stadje en de mensen hier hebben een open karakter, net als in Griekenland. Ik had altijd het idee dat mensen uit Noord-Europa moeilijk benaderbaar waren, maar dat is absoluut niet het geval. Het enige wat ik echt mis, is het weer in Athene, waar het altijd zonnig en warm is.”

Het is voor Botos niet de eerste keer dat hij in Nederland was. Eerder speelde hij met AEK Athene in Amsterdam en Almere. Ook reizen is hem niet vreemd vanwege zijn avonturen met de Griekse jeugdteams. “Het is fantastisch en een grote eer om voor de jeugdteams van je land te mogen spelen. Natuurlijk is het een droom om ooit voor het nationale team van Griekenland uit te mogen komen. Hopelijk dat het realiseren van die droom een stap dichterbij komt door veel te spelen voor Go Ahead Eagles.”

Botos kijkt uit naar zijn Nederlandse avontuur. Dat zal hij samen met zijn vriendin en broer doen. Beide zijn ook al naar Deventer afgereisd. Ook is hij al goed op de hoogte van de Eagels. Botos: “Inmiddels heb ik al vier wedstrijden van Go Ahead Eagles gezien, drie in het stadion en één thuis voor de televisie. Hopelijk kan ik snel laten zien wat ik kan om het team te helpen. In de weken die ik mee heb getraind bij Go Ahead Eagles, heb ik een goede indruk gekregen van de kwaliteiten van deze spelersgroep. Ik houd van de manier van spelen in Nederland, met veel passing en beweging. Heel anders dan in Griekenland, waar het veel op kracht aankomt. Verder valt mij op dat alles bij de club erg goed is georganiseerd. Nee, het is hier zeker geen chaos, haha.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “Giannis is een dynamische, vaardige speler die goed tussen de linies kan spelen. Hij is weliswaar klein van postuur, maar desondanks fysiek sterk. Daarnaast heeft hij een enorme drive om te presteren.”