Go Ahead Eagles test 2.04 meter lange doelman

Bron: Marco Oomen Fotografie

Go Ahead Eagles heeft Mitchel Michaelis op proef. De 26-jarige doelman heeft een verleden bij FC Volendam. Komend seizoen zou Michaelis aan de slag gaan bij OFC Oostzaan dat uitkomt in de Derde Divisie.

De maar liefst 2.04 meter lange keeper maakte in 2018 zijn debuut voor FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie. Michaelis groeide uit tot eerste keus en speelde zeventien duels voor FC Volendam. Eind 2018 brak Michaelis tegen FC Twente zijn jukbeen op drie plaatsen en raakte zijn basisplaats kwijt aan Jordi van Stappershoef. Die doelman verdiende uiteindelijk met zijn goede spel een basisplaats naar Bristol Rovers, uitkomend in League One.

Michaelis zou nooit meer terugkeren in het eerste elftal van FC Volendam. Dit seizoen ging de voorkeur van trainer Wim Jonk uit naar de 22-jarige Nordin Bakker die zich explosief ontwikkelde. Michaelis kwam dit seizoen niet in actie en het was dan ook niet gek dat FC Volendam besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. De doelman leek op weg naar de Derde Divisie, zijn oude club OFC. Er werd een clausule opgenomen in de verbintenis en mogelijk wordt deze ook door Go Ahead Eagles geactiveerd.

Twee jaar geleden shopte Go Ahead Eagles ook al in Volendam. De club uit Deventer legde Hobie Verhulst vast. Die doelman trekt nu naar AZ. Michaelis krijgt een aantal weken de kans zich in Overijssel te bewijzen.