Goed nieuws uit Engeland voor PEC Zwolle

Credits: Marco Oomen Fotografie

De clubs uit de League One, het derde profniveau in Engeland, hebben in grote meerderheid besloten het lopende seizoen te endigen. Door dit besluit is Coventry City kampioen en promoveert het naar de Championship. Laat dat nu eens goed nieuws zijn voor PEC Zwolle.

Coventry City en PEC Zwolle waren de afgelopen weken namelijk al in onderhandeling over de transfer van Gustavo Hamer. Nu zeker is dat The Sky Blues gaan promoveren zullen de onderhandelingen vermoedelijk snel worden afgerond. De middenvelder levert PEC Zwolle ruim 1,5 miljoen euro. Voor komend seizoen lijkt Coventry City dus met twee Nederlanders de Championship in te gaan. Dit seizoen stond namelijk al Gervane Kastaneer onder contract. De voormalig buitenspeler van onder andere NAC Breda kwam tien keer in actie, met name als invaller. Naast kampioen Coventry City promoveert ook runner-up Rotherham United naar de Championship.

Ondanks het eindigen van het reguliere seizoen zullen er toch nog League One clubs in actie komen. Wycombe Wanderers, Oxford United, Portsmouth en Fleetwood Town gaan in de playoffs strijden om het derde en laatste promotieticket. Wycombe Wanderers maakte vandaag door de stemming een sprong van de achtste naar de derde plaats. Het speelde een wedstrijd minder en haalde hierdoor gemiddeld meer punten dan de concurrentie. Hierdoor grijpt zoals eerder aangekondigd Peterborough United overal naast. Ook de playoffs kunnen nog interessant voor Nederland zijn. Oxford United huurt namelijk sinds januari Liam Kelly van Feyenoord. De Rotterdammers hopen Kelly zo snel mogelijk van de loonlijst te kunnen halen. Een mogelijke promotie van Oxford United kan Kelly een zetje geven. Dan zal de Ierse middenvelder wel moeten spelen, ook bij Oxford United is hij geen vaste waarde.

Onderin zijn de degradanten bekend. In Engeland vinden geen promotie/degradatie playoffs plaats. Dat betekent dat naast het eerder failliet verklaarde Bury ook Tranmere Rovers, Southend United en Bolton Wanderers degraderen. Voor komend seizoen staat vooralsnog slechts één Nederlandse speler onder contract bij een club uit de League One. Het is de 1.99 meter lange doelman Jordi van Stappershoef. De keeper verruilde vorig jaar zomer de overstap FC Volendam voor Bristol Rovers. Van Stappershoef kwam in de League One slechts vijfmaal in actie en hoopt komend seizoen op meer speelminuten.

LEAGUE ONE TABLE FINAL.png