Goudhaantje Ejuke blij met keuze voor Heerenveen

Bron: Mustafa / FPH

SC Heerenveen nam in de zomer van 2019 een enorm risico door maar liefst 2 miljoen euro neer te tellen voor Chidera Ejuke. Achteraf blijkt de komst van de Nigeriaanse buitenspeler van Valerenga een koopje.

Volgens het Algemeen Dagblad hadden vorig jaar zomer ook Beşiktaş JK, SS Lazio en Celtic belangstelling. De Nigeriaan koos bewust voor het Abe Lenstra Stadion. “Na een gesprek met de trainer en de technisch manager (Johnny Jansen en Gerry Hamstra, red.) wist ik genoeg. Ik kan bij deze club een betere voetballer worden”, stelt Ejuke in gesprek met het Algemeen Dagblad. “En ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze. Op straat zijn de mensen vriendelijk, terwijl iedereen bij de club me wil helpen en me vertrouwen geeft.”

Ejuke werd al in verband gebracht met een overgang naar China. SC Heerenveen zou een bod van maar liefst zeven miljoen euro hebben geweigerd en het dubbele verlangen. De aanvaller is zelf nog niet echt bezig met een volgende stap. Ejuke: “Met een transfer ben ik helemaal niet bezig. Weet je wat het is? Mijn carrière zie ik als een groot avontuur, waarvan ik nog maar aan het begin sta. Bovenal wil ik gelukkig zijn en gezond blijven. Zeker nu beseffen we allemaal dat dat het belangrijkste is.”