Gouweleeuw ook volgend jaar in Bundesliga, Mainz in de problemen

Jeffrey Gouweleeuw mag zich met FC Augsburg gaan opmaken voor nog een seizoen in de Bundesliga. Na een 0-1 zege op Mainz moet het wel heel gek lopen wil Augsburg nog in gevaar komen.

Met Gouweleeuw in de basis won FC Augsburg van het 1.FSV Mainz 05 van Jeffrey Bruma, Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius. Zowel Gouweleeuw als St. Juste maakten de negentig minuten vol. Boëtius moest het zoals wel vaker na de herstart van de Bundesliga doen met een invalbeurt. Hij viel 35 minuten voor tijd in. Op dat moment stond het al geruime tijd 0-1 voor FC Augsburg. Er werd namelijk al in de eerste minuut gescoord door Florian Niederlechner. Bruma zat niet bij de selectie.

FC Augsburg bezet door de overwinning nu de dertiende plaats in de Bundesliga. Het betaalde 35 punten uit 31 duels. Met nog drie duels te gaan is de voorsprong op nummer zestien Fortuna Düsseldorf zeven punten. En ook het doelsaldo is een stuk positiever (-15 versus -24). De nummer zestien speelt een playoff duel tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga. Fortuna Düsseldorf heeft net zoveel punten als nummer zeventien Werder Bremen, maar een beter doesaldo (-24 om -29).

De drie punten voor FC Augsburg betekent dat Mainz zich steeds meer zorgen moet gaan maken. Hun voorsprong op Fortuna Düsseldorf en het Werder Bremen van Davy Klaassen is slechts drie punten. De strijd tegen degradatie blijft onverminderd groot.