Gravenberch weet Sparta te overtuigen

Credits: Marco Oomen Fotografie

Sparta Rotterdam blijft erg actief op de transfermarkt. De Kasteelheren hebben zich versterkt met Danzell Gravenberch. De 26-jarige Gravenberch trainde al enige tijd mee met de selectie van Henk Fraser en is nu een prestatiecontract aangegaan.

De fysiek sterke Gravenberch speelde het afgelopen half jaar bij FC Dordrecht. In acht wedstrijden kwam de aanvaller tot twee goals. Opvallend genoeg was Gravenberch was altijd de aanvalsleider van de Ajax jeugdelftallen. Bij de senioren werd hij omgevormd tot centrale verdediger. En dat deed hij bij De Graafschap, het Roemeense Cluj, FC Dordrecht, het Engelse Reading en het Belgische Roeselare Vanaf vorig jaar zomer werd hij bij FC Oss en opnieuw FC Dordrecht weer regelmatig als spits gebruikt. Gravenberch is overigens de oudere broer van Ajax-talent Ryan Gravenberch.

“Danzell is een jongen die een goede opleiding heeft gehad en nu bereid is alles te geven voor een nieuwe kans op het hoogste niveau”, aldus technisch directeur Henk van Stee op de website van Sparta Rotterdam. “Bij FC Dordrecht heeft hij na de winterstop als aanvaller, wat hij van origine ook was, indruk gemaakt met zijn spel en fysieke inbreng. Dat zijn kwaliteiten die we in onze selectie kunnen gebruiken. Met hem halen we iemand binnen die gemotiveerd is en op basis van een prestatieovereenkomst een nieuwe kans in de Eredivisie wil grijpen. In eerste instantie tekent hij voor één seizoen, maar als het van beide kanten bevalt, zullen we kijken naar mogelijkheden dit te verlengen.”

Het is voor Sparta Rotterdam al de vierde versterking van deze transferzomer. Eerder werden Marouane Afaker (vv Katwijk), Lennart Thy (PEC Zwolle) en Michaël Heylen (FC Emmen) al gecontracteerd