Graziano Pelle sluit Chinees avontuur af met prijs

Credits: Marco Oomen Fotografie

Graziano Pelle heeft zijn periode in China afgesloten met een prijs. De voormalig spits van AZ en Feyenoord won met zijn club Shandong Luneng Taishan de Chinese beker. Shandong Luneng won met 0-2 van Jiangsu Suning FC. Pelle nam vlak voor tijd de tweede treffer voor zijn rekening.

Pelle heeft daarmee pas zijn tweede prijs uit zijn loopbaan te pakken. Eerder speelde hij een kleine rol in het kampioenschap van AZ in 2009 Het zal Pelle goed doen dat hij de Chinese periode nu afsluit met een prijs. De zege was bijzonder knap. Dat geldt ook voor de goal van Pelle, die raak kopte uit een vrije trap. Jiangsu werd door veel media gezien als de grote favoriet. Die club beschikte vandaag over bekende namen als Miranda, Alex Teixeira en Éder. Naast Pelle stond bij Shandong Luneng ook Marouane Fellaini binnen de lijnen.

Het Chinese boek van Pelle wordt dus afgesloten met een prijs. De inmiddels 35-jarige aanvaller kwam de afgelopen 4,5 jaar uit in de Chinese Super League. Het leverde de 1.94 meter lange aanvaller uit Italië tientallen miljoenen op. Hij zal één van de laatste echte grootverdieners in China zijn geweest. De Chinese overheid heeft een maximumsalaris van vier miljoen euro aan de clubs in de Super League opgelegd. Het zal Pelle weinig deren. Hij keert met een enorme zak geld terug naar Europa. De twintigvoudig Italiaans international lijkt nu zijn loopbaan te willen afsluiten in Europa. De grote vraag is waar dat zal gebeuren.

De Italiaanse aanvaller begon zijn loopbaan in zijn geboortestreek bij Lecce. Nog altijd zijn grote voetballiefde. Die club komt echter al enige tijd uit in de Serie B en normaliter geen optie. Zoals gezegd hoeft Pelle het voor het geld niet te doen. Ook zijn bloedmooie vriendin Viky Varga laat zich steeds vaker in Lecce fotograferen. Feyenoord fans dromen nog steeds van zijn terugkeer, maar dat lijkt niet echt reëel. Maar in het voetbal weet je het natuurlijk nooit.