Grieks avontuur voor Randy Wolters

Randy Wolters heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De buitenspeler gaat aan de slag bij Xanthi. Die club speelt sinds deze zomer op het tweede niveau van Griekenland maar wil aan de hand van een nieuwe eigenaar zo snel mogelijk terugkeren.

De dertigjarige Wolters zat zonder club nadat zijn contract bij NEC afgelopen zomer afliep. Eerder was Wolters in Nederland actief bij FC Utrecht, FC Emmen, FC Den Bosch, VVV Venlo, Go Ahead Eagles en ADO Den Haag. Het leverde hem ruim 200 duels in de Keuken Kampioen Divisie en 40 duels in de Eredivisie op. In het seizoen 2017-2018 speelde Wolters in Schotland voor Dundee FC. Afgelopen zomer hield hij nog enige tijd zijn conditie op peil bij ADO Den Haag. Nu maakt hij dus transfervrij de overstap naar Griekenland. Zijn tweede buitenlandse avontuur.

Bij Xanthi zijn er weer grote ambities. Sinds eind augustus zwaait Bill Papas de scepter in het Noord-Oosten van Griekenland. Papas is een Australische zakenman met Griekse roots. Daarmee moeten oude tijden weer herleven. In een ver verleden speelde Xanthi nog Europees voetbal. Voor het laatst was dat in 2013. Wolters is niet de eerste Nederlandse speler bij Xanthi. In het seizoen 2010-2011 speelde George Boateng al een seizoen bij de club.

Wolters behoorde niet tot de top 10 transfervrije Nederlandse spelers. Wie wel? Checkt het op onze speciale pagina!0