Grijpt Nederlands getint HSV overal naast?

Arminia Bielefeld keert na elf seizoenen afwezigheid terug in de Bundesliga. Daarmee komt er opnieuw een club uit onze grensregio Noordrijn-Westfalen op het hoogste niveau van Duitsland. Arminia Bielefeld kroonde zich vandaag kampioen zonder zelf te spelen. Naaste belager HSV leed opnieuw onnodig puntverlies.

Arminia Bielefeld is daarmee kampioen en promoveert naar de Bundesliga. Dat doet het met bescheiden middelen en de verwachting is dat daar ook na de zomer weinig aan zal veranderen. Arminia Bielefeld neemt de plaats in van SC Paderborn dat gisteravond na een nederlaag tegen Union Berlin officieel degradeerde. Saillant detail, de afstand tussen Bielefeld en Paderborn is slechts 35 minuten rijden. Daarmee zijn het de grootste regiorivalen. Het valt zelfs niet uit te sluiten dat Bielefeld nu gaat shoppen in Paderborn. De vraag is nu wie naast Arminia Bielefeld nog meer promoveert vanuit de Tweede Bundesliga. De nummer twee promoveert rechtstreeks, de nummer drie speelt een playoff wedstrijd tegen Mainz (15)e, Düsseldorf (16e) of Werder Bremen (17e).

Onze landgenoten Tino Letschert en Rick van Drongelen wilden dit seizoen met de slapende reus HSV terugkeren naar de Bundesliga. Na de herstart van de Tweede Bundesliga verspeelde de ploeg uit Hamburg al heel veel punten. Zo ook vandaag. Met Letschert in de basis en een afwezige Van Drongelen kwam het niet verder dan een gelijkspel. Bij rust was het nog 1-0 voor de ploeg uit Hamburg tegen de nummer veertien VfL Osnabrück. Het treffen eindigde echter in 1-1. Tot grote frustratie van Letschert die in de blessuretijd nog een gele kaart vanwege praten kreeg.

Gelukkig voor Hamburger SV wist vandaag nummer vier Heidenheim niet te profiteren. Het speelde met 0-0 gelijk in het uitduel tegen nummer zes Greuther Furth. VfB Stuttgart kan morgen wel over nummer twee HSV heen wippen. Het heeft nu twee punten achterstand maar een wedstrijd in te halen. Morgen speelt die ploeg tegen Sandhausen, de nummer tien van de Tweede Bundesliga. Komend weekend wordt voor Hamburger SV cruciaal. Het kan dan de derde plaats veiligstellen of zelfs op een plek komen dat het overal naast grijpt. HSV gaat dan namelijk op bezoek bij nummer vier Heidenheim. Het is voor HSV te hopen dat sterkhouder Rick van Drongelen dan weer present is.

Resterend programma in de Tweede Bundesliga voor HSV, Stuttgart en Heidenheim:

17 juni
VfB Stuttgart – Sandhausen

21 juni
Heidenheim – HSV
Nürnberg – VfB Stuttgart

28 juni
HSV – Sandhausen
VfB Stuttgart – Darmstadt
Arminia Bielefeld – Heidenheim