Groningen en Willem II eens over Dankerlui

Foto: Marco Oomen Fotografie

FC Groningen en Willem II zijn het eens geworden over Damil Dankerlui, zo meldt het Brabants Dagblad. De back was afgelopen seizoen de ideale twaalfde man in Tilburg. FC Groningen lijkt met de komst van Dankerlui voor te sorteren op een vertrek van Zeefuik. Laatstgenoemde staat nadrukkelijk in de belangstelling van Hertha BSC.

Het Brabants Dagblad schrijft dat er al een akkoord tussen beide clubs over het nog tot de zomer van 2021 lopende contract. Wel moet de 23-jarige Dankerlui zelf nog tot een akkoord komen. De algehele verwachting is dat dit niet tot problemen gaat leiden. Er ligt in de Euroborg een meerjarig contract klaar. Dankerlui moet bij FC Groningen een succesvolle tandem gaan vormen met Arjen Robben.

Dankerlui speelde het afgelopen seizoen bij Willem II veelvuldig als rechtsback en rechtsbuiten. Toch hoeft Willem II niet te wanhopen. Het haalde deze zomer met Leeroy Owusu (De Graafschap) al een nieuwe rechtsback. Ook Freek Heerkens en Justin Ogenia kunnen op die positie spelen. Voor de rechtsbuitenpositie heeft Willem II nog Che Nunnely en onderhandelt het met Olympiakos opnieuw over Marios Vrousai.