Groningen kaapt deal en haalt Da Cruz naar Euroborg

FC Groningen heeft zich versterkt met Alessio da Cruz. De 23-jarige buitenspeler wordt door FC Groningen gehuurd van Serie A-club Parma. FC Groningen heeft een optie tot koop bedongen.

De Groningers hadden behoefte aan een extra aanvallende versterking. Zeker nadat Ajdin Hrustic naar Eintracht Frankfurt trok. FC Groningen probeerde het bij Sparta Rotterdam voor Abdou Harroui. Sparta hield bij de aanvallende middenvelder echter vast aan een vraagprijs van drie miljoen euro. Vervolgens schakelde FC Groningen door op Da Cruz. De speler leek op weg naar PEC Zwolle maar het is FC Groningen die de deal kaapt. Saillant genoeg bracht Da Cruz de nacht door in een hotel in Zwolle. Toch sloeg vanochtend de twijfel toe en trok Groningen aan het langste eind.

De komst van Da Cruz is extra welkom door blessures van Arjen Robben en Gabriel Gudmundsson. De voormalig jeugdinternational speelde in de jeugd van Ajax en FC Twente. Na drie duels in de Eredivisie en een verhuur aan FC Dordrecht volgde in 2017 de overstap naar Novara. Daar viel hij zoveel op dat Parma hem contracteerde. Het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan het Italiaanse Ascoli en het Engelse Sheffield Wednesday. Met die laatste club kwam hij 14 keer uit in de Championship.