Groningen spits maakt debuut bij Noorwegen

Credits: Marco Oomen Fotografie

De Eredivisie heeft er weer een volwaardig international bij. Vandaag maakte Jörgen Strand Larsen zijn debuut in het nationale team van Noorwegen. De aanvaller van FC Groningen werd vanwege een grote corona-uitbraak bij de Noorse selectie in allerijl opgeroepen. Samen met een aantal andere debutanten moet hij de eer redden.

In het Nations League duel tegen Oostenrijk maakte in de basis bij Noorwegen maar liefst zes spelers hun debuut in het nationale team. Onder die namen dus ook de 20-jarige Strand Larsen. De 1.93 meter lange aanvaller kwam dit seizoen al drie keer voor FC Groningen in de Eredivisie tot scoren.

Door de corona-uitbraak was Mats Møller Dæhli (Genk) met 23 caps de meest ervaren international. Met Skjelvik (7 caps), Berisha (4 caps), Ulvestad (3 caps) en Zahid (1 cap) waren er ook nog een aantal spelers die er eerder aan hebben mogen ruiken. Inzet vanavond is promotie naar de League A van de Nations League. Afgelopen weekend werd een wedstrijd van Noorwegen tegen Roemenië nog uit de agenda gehaald.

Mogelijk dat de Eredivisie na vanavond nog twee Noorse internationals kan bijschrijven. Hakon Evjen (AZ) en Sondre Tronstad (Vitesse) zitten op de bank. De twintigjarige Evjen wordt in Noorwegen gezien als een groot talent. De 25-jarige Tronstad kwam afgelopen zomer met hoge verwachtingen naar Arnhem maar is nog geen onomstreden basiskracht.