Groningen spot opvolger Zeefuik in Dresden

Credits: @DynamoDresden

FC Groningen wil gaan shoppen in Oost-Duitsland. Linus Wahlqvist moet de opvolger worden van Deyovaisio Zeefuik. Wahlqvist zit zonder club nadat Dynamo Dresden uit de Tweede Bundesliga degradeerde.

Dynamo Dresden degradeerde afgelopen weekend uit de Tweede Bundesliga. Dat kwam niet als een verrassing maar door de afdaling naar het derde niveau van Duitsland moest de club wel ingrijpen. Dat betekende ook dat het nog twee jaar lopende contract met Wahlqvist werd ontbonden. FC Groningen hoopt nu te profiteren van de transfervrije status van deze zesvoudig Zweeds international. De 23-jarige verdediger speelde het afgelopen seizoen 25 duels voor Dynamo Dresden in Tweede Bundesliga.

Wahlqvist is nu in beeld bij FC Groningen om Zeefuik op te volgen. Die rechtsback groeide het afgelopen seizoen uit tot één van de sterkhouders van FC Groningen. Het heeft geleid tot belangstelling van clubs als Hertha BSC, Stade Reims en Southampton. FC Groningen houdt voorlopig vast aan een vraagprijs van zes miljoen euro. Dat is vooralsnog te gortig voor deze clubs.

De Noordelingen zullen nu moeten gokken op een vertrek van Zeefuik. Wahlqvist zal namelijk niet willen wachten en schermt ook met belangstelling van  zijn oude club IFK Norrköping en een aantal clubs uit de Engelse Championship.

Dynamo Dresden degradeerde gisteren uit de Tweede Bundesliga. De spelers kregen van de fanateieke aanhang toch een een heldenonthaal