Groningen-target zegt Rosenborg af

Credits: YouTube

De Noorse topclub Rosenborg heeft tevergeefs aangeklopt bij Stefano Vecchia. De Zweedse buitenspeler werd eerder al aan FC Groningen gelinkt. Daarna is het al even stil geweest rondom zijn persoon.

De Zweedse technisch directeur van Rosenborg, Mikael Dorsin, nam telefonisch contact op met Vecchia. Volgens een Noorse journalist kreeg Dorsin van zijn 25-jarige landgenoot te horen dat hij meerdere opties buiten Scandinavië had. En dat daar de voorkeur ligt. Door de naam van Rosenborg lijkt dan ook een streep te kunnen. Net zoals de opties in eigen land. Eerder werd al bekend dat Djurgårdens IF de goaltjesdief graag in de Allvenskan wil houden.

Vecchia loopt over een aantal dagen uit zijn contract bij Sirus. Vervolgens is hij transfervrij en kan hij alle kanten op. FC Groningen ziet in Vecchia een buitenkansje en hoopt hem graag te verwelkomen. Er zijn echter meer kapers op de kust. Volgens Zweedse media is er naast FC Groningen ook belangstelling uit Rusland. De buitenspeler scoorde dit seizoen 11 keer en gaf 7 assists.

Afgelopen weekend ontbrak Vecchia wegens ziekte in de selectie van Sirius. Komend weekend hoopt hij tegen Elfsborg nog één keer te schitteren. Zijn contract loopt op 30 november af.

https://twitter.com/StianWahl/status/1332062065872265217