Gustavo Hamer naar koploper League One

Bron: Marco Oomen Fotografie

Coventry City wordt de nieuwe club van Gustavo Hamer. Eerder vandaag werd duidelijk dat er belangstelling zou zijn uit de Championship. Als alles naar wens verloopt is Coventry City volgend jaar actief op dat niveau.

De 22-jarige Hamer had al langer zijn zinnen gezet op een buitenlandse transfer. Met nog een contract voor een jaar en onderhandelingen over een nieuwe verbintenis die al snel werden afgekapt, maakte Hamer zijn ambities aan PEC Zwolle al snel duidelijk. Een bod van het Franse Olympique Nimes op de controlerende middenvelder werd eerder nog afgewezen. Nu hapt PEC Zwolle zo goed als zeker wel toe op het Engelse aanbod.

Coventry City is bereid om maar liefst 1,5 miljoen euro te betalen. Die transfersom kan nog oplopen tot 2 miljoen euro door allerlei bepalingen. Met het geld weet PEC Zwolle haar ‘corona tekorten’ in rap tempo weg te werken. Er lijkt zelfs ruimte te zijn om een vervanger aan te trekken. Dat moet de 27-jarige Rico Strieder van FC Utrecht worden. De Duitse middenvelder werd de tweede seizoenshelft al door PEC Zwolle van FC Utrecht gehuurd. De Domstedelingen willen graag van Strieder af en lijken hem transfervrij te laten gaan.

PEC Zwolle maakt in korte tijd een enorme winst op Hamer. In de zomer van 2018 betaalde de Blauwvingers 150.000 euro aan Feyenoord. De geboren Braziliaan die opgroeide in Nederland kwam bij Feyenoord tot slechts een aantal invalbeurten. Na een huurperiode bij FC Dordrecht volgde de transfer naar PEC Zwolle.

Voor PEC Zwolle is het aanstaande vertrek van Hamer een sportieve klap. De multifunctionele Hamer speelde het afgelopen seizoen als rechtsback, wingback, controleur, aanvallen­de middenvel­der en hangende vleugel­spits. In het afgelopen seizoen kwam Hamer tot 25 competitie­du­els voor PEC Zwolle scoorde hij vier goals en gaf hij zes assists.

Coventry City stevent af op promotie naar de Championship. Het is momenteel de trotse koploper in de League One, het derde niveau van Engeland. Coventry City heeft zeven punten voorsprong op de nummer drie van League One, Oxford United. Daarnaast hebben de The Sky Blues, de bijnaam van Coventry City, ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. De nummers één en twee van de League One promoveren.