Haaland stond al vroeg op de radar bij Heerenveen

Erling Haaland (Borussia Dortmund) en Dominik Szoboszlai (Red Bull Salzburg)
Markus Berger / Red Bull Content Pool

SC Heerenveen heeft in het verleden Erling Haaland in de smiezen gehad. De aanvaller speelde toen nog in Noorwegen bij Molde. Toen al bleek de Golden Boy van 2020 echter te duur.

Karel Brandsma, hoofd scouting van SC Heerenveen, bevestigde het nieuws tijdens een podcast van Radio Camataru. De Friezen bekeken de speler al in de Noorse Eliteserien. Brandsma: “Maar de prijzen voor spitsen zijn buitengewoon hoog en als je dat al doet, is het zeer risicovol. Op dit moment kunnen wij een groot aantal spitsen niet meer betalen.”

Brandsma haalt dan ook het voorbeeld van Afonso Alves aan. Brandsma: “We hebben 4,5 miljoen euro betaald voor Alves, de club heeft daar ook geweldige resultaten mee bereikt. Maar aan dat soort bedragen kunnen wij op dit moment niet meer denken. We hebben Haaland in Noorwegen wel gezien bij Molde. Ik heb hem zelf ook zien spelen. Maar toen we voorzichtig gingen informeren, werd er een prijs genoemd tussen de vijf en zes miljoen euro. Voor een spits van zeventien jaar. Hij is voor acht miljoen naar Red Bull Salzburg gegaan, tegen dat soort bedragen kunnen wij niet op.”