Hamer leidt Coventry City langs koploper

Coventry City heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de Engelse Championship. De promovendus won vandaag op eigen veld met 3-2 tegen het tot dusver nog ongeslagen Reading.

Het sprookje van Reading leek zo mooi. Na acht duels had het in de Championship nog niet verloren. Er werd zeven keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Daarmee had het een voorsprong opgebouwd van maar liefst acht punten op runner-up Bournemouth. Sinds vandaag weet Reading echter weer wat verliezen is.

Onder leiding van Gustavo Hamer wist Coventry City vandaag met 3-2 te winnen. De middenvelder verruilde deze zomer PEC Zwolle voor Coventry City. De afgelopen weken heeft hij zich opgewerkt tot een vaste basiskracht. Vandaag opende de oud-jeugdspeler van Feyenoord de score. Die stand bleef tot ruim een uur spelen op het bord staan.

Joao tekende nog wel voor de gelijkmaker. Daarna was het echter weer de beurt aan Coventry City. The Sky Blues liep weg naar een 3-1 voorsprong door goals van Godden en McCallum. Pas diep in blessuretijd deed Reading nog iets terug. Puscas was de doelpuntenmaker.

De zege betekende voor Coventry City de tweede winstpartij. Het staat nu achttiende met acht punten uit negen duels. Gervane Kastaneer stond vandaag niet op het wedstrijdformulier. De aanvaller is geblesseerd.