Hanoi FC wil SC Heerenveen helpen

Credits: Instagram @officialhanoifc

SC Heerenveen kan mogelijk ook komend seizoen beschikken over Doan Van Hau. De international van Vietnam kwam afgelopen seizoen op huurbasis over naar Friesland. Vooralsnog is het echter meer een commercieel succes dan een sportief succes. Zijn club Hanoi FC is er veel aan gelegen om er ook een sportief succes van te maken.

Tegenover de Vietnamese website Vi Times laat de president van Hanoi FC, Don Vinh Quang, weten dat hij bereid is om na te denken over een verlengd verblijf van Van Hau bij SC Heerenveen. Hanoi FC zou zelfs een gedeelte van het salaris voor haar rekening willen nemen. FeanOnline vertaalde de quotes van Don Vinh Quang in Vi Times: “Hanoi is bereid om de voorwaarden te creëren en zelfs bereid te betalen zodat Van Hau in Nederland blijft. Heerenveen blijft zeggen dat ze hem willen houden vanwege sportieve redenen. We begrijpen ondertussen de situatie waarin SC Heerenveen zich bevindt vanwege het coronavirus.”

Duidelijk is wel dat er naast een commercieel plan ook een sportief plan voor Van Hau moet klaarliggen. De president van Hanoi FC: “Als het duidelijk wordt dat ze hem alleen voor commerciële redenen willen, dan halen we hem zeker terug naar Vietnam. We zullen met SC Heerenveen gaan praten voordat we een definitieve beslissing gaan nemen. Wat we willen is dat Van Hau zijn professionele ambitie kan navolgen om de eerste Vietnamese speler te zijn die slaagt in Europa. SC Heerenveen heeft economische problemen en Hanoi wil daarbij helpen. We willen laten zien dat Vietnamese spelers spelen op wereldniveau aan kunnen.”

De 21-jarige Van Hau speelde afgelopen seizoen alleen in de KNVB Beker voor het eerste elftal van SC Heerenveen. De verdediger mocht op 17 december 2019 in de slotminuut invallen tegen Roda JC. Op dat moment leidde SC Heerenveen al met 2-0. In de Eredivisie maakte Van Hau geen speelminuten. Het is dan ook nog onduidelijk of het commerciële opweegt tegen het sportieve verhaal. Eerder besloot SC Heerenveen de koopoptie al niet te lichten, mogelijk staat het open voor een nieuwe huurovereenkomst. Hanoi is in ieder geval bereid om mee te denken. Van Hau speelde 19 keer voor het nationale team van Vietnam.

1 Trackback / Pingback

  1. Hanoi FC wil SC Heerenveen helpen | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.