‘Heerenveen en Floranus naderen akkoord’

SC Heerenveen hoopt op korte termijn op witte rook. Sherel Floranus heeft een aflopende verbintenis in het Abe Lenstra Stadion. Beide partijen zijn al langere tijd in gesprek over een nieuwe verbintenis. Zowel Heerenveen als Floranus hebben de intentie om te verlengen.

Met een nieuw contract voorkomt SC Heerenveen een transfervrij vertrek. De 22-jarige Floranus ligt goed in de markt. Hij is niet alleen een vaste waarde bij SC Heerenveen, ook hoort hij standaard tot de selectie van Jong Oranje. Voor zijn ontwikkeling acht hij het wenselijk om langer in Friesland te blijven.

“Floranus is wel een speler die het afgelopen jaar behoorlijk wat kritiek heeft gekregen bij Heerenveen”, zo wordt journalist Sander de Vries bij KOKO Radio, de podcast van de Leeuwarder Courant, gequote door FeanOnline. “Meestal vond ik dat ook wel terecht, want simpelweg is hij bij te veel tegendoelpunten betrokken en zeker in zijn eerste jaar. Maar het blijft overeind staan dat het een back is met potentie.”

De Vries vervolgt: “Hij is snel, ook wel sterk en nog jong. Op het moment dat je de rechtsback van Jong Oranje in je selectie hebt, begrijp ik ook wel dat de club met hem verder wil. De gesprekken daarover zijn op dit moment gaande en Floranus hoopt zelf ook wel dat hij bij Heerenveen blijft. Dus ik denk dat ze daar binnenkort wel uit gaan komen.”

SC Heerenveen pikte de verdediger in 2018 op bij Sparta Rotterdam. In Friesland werd hij de opvolger van de naar PSV vertrokken Denzel Dumfries. Eerder nam Floranus ook al bij Sparta de plaats van Dumfries in.