Heerenveen en Tromsø opnieuw in gesprek over spits

Runar Espejord blijft ook na de jaarwisseling actief voor Tromsø IL. Aanvankelijk had zijn oude club hem tot het einde van 2020 gehuurd. Met Espejord wist Tromsø weer terug te keren naar het hoogste niveau van Noorwegen, de Eliteserien.

In Noorse media wordt al veelvuldig gesproken over Tromsø en Espejord. Een bevestiging vanuit Nederland blijft vooralsnog uit. Toch lijkt het voor alle betrokken partijen de beste oplossing als de 24-jarige aanvaller langer in Noorwegen actief blijft. Een huurtransfer tot volgend jaar zomer is realistisch, zo schrijft ook het Noorse Aftenposten.

De Noorse spits kon in Nederland nauwelijks zijn stempel drukken. Op het tweede niveau van Noorwegen kwam Espejord in vijf duels ook vijf keer tot scoren. Daarna raakte  de aanvaller geblesseerd. Met Espejord wist Tromsø wel afstand te nemen van runner-up Lillestrøm. Daarmee verzekerde de club van het kampioenschap én promotie.

Ook afscheid Skovgaard lonkt

SC Heerenveen hoopt op korte termijn ook duidelijk  te verschaffen over een andere Scandinavische huurling. De 23-jarige Andreas Skovgaard werd de afgelopen maanden verhuurd aan het Zweedse Örebro SK. Die club zou de Deense verdediger nu opnieuw willen huren. SC Heerenveen staat niet onwelwillend tegenover een nieuwe verhuur. Ook een definitieve transfer behoort tot de mogelijkheden. SC Heerenveen is al nadrukkelijk op zoek naar een opvolger van Jan Paul van Hecke. De Zeeuwse verdediger wordt dit seizoen gehuurd van het Engelse Brighton. Skovgaard wordt niet gezien als een serieuze optie. Het betekent dat de verdediger die ooit veel indruk maakte bij FC Nordsjaelland nooit een officieel duel in het eerste van SC Heerenveen zou spelen.