Helmond Sport test acht spelers

Foto Credits MoederscheimMoonen Architects + FaulknerBrowns Architects + CULD

Ook Helmond Sport is weer aan het trainen. De Keuken Kampioen Divisie moet gaan bouwen aan een compleet nieuwe ploeg. Voor komend seizoen staan slechts negen spelers onder contract.

Hoofdtrainer Wil Boessen zag vandaag negen spelers die ook vorig seizoen al in Helmond speelden. Het gaat om Stijn van Gassel, Guus Joppen, Orhan Džepar, Jeff Stans, Sander Vereijken, Kay van de Vorst, Robert Mutzers, Juul Respen en Jordy Thomassen. Daarnaast had Boessen vandaag maar liefst acht spelers op proef.

Een van die proefspelers is Dean van der Sluijs (24). De linksback kwam vorig seizoen nog uit voor FC Oss en kan op korte termijn een aanbieding verwachten. “Dean heeft een gouden linker, we zijn bezig met een contract voor hem”, benadrukt trainer Wil Boessen in het Eindhovens Dagblad. De andere proefspelers kwamen komend seizoen niet in actie in de Keuken Kampioen Divisie.

Het gaat om doelman Rowen Koot (ex-Fortuna Sittard), verdedigers Fons Flapper (ex-Roda JC), Jesse Kieboom (ex-Willem II), middenvelder Lance Duijvestijn (ex-ADO Den Haag) en de aanvallers Karim Loukili (ex-ADO Den Haag, FC Utrecht en Sparta), Tyrone Conraad (ex-SC Cambuur) en Jorzolino Falkenstein. Die laatste was al eerder bij Helmond Sport actief en speelde de afgelopen jaren in Spanje (Crevillente Deportivo) en Italië (US Civitanovese).

Helmond Sport is verplicht om het seizoen te beginnen met minimaal 14 contractspelers. Daarnaast zouden er een aantal spelers op amateurbasis in Helmond Sport kunnen spelen. Trainer Boessen:  “We laten ons niet onder druk zetten door de tijd. Als een speler ergens anders een aanbieding krijgt, dan kan dat. Dus het kan zijn dat spelers al na twee dagen weg zijn, maar ook dat ze tot het einde van deze maand met ons meetrainen. Het is ook voor ons gewoon overleven nu.”

Helmond Sport wacht met smart op uitsluitsel van haar stadionplannen. Dan kan de club pas weer stappen zetten.