Heracles accepteert excuses van Van der Water

Foto: Marco Oomen Fotografie

Silvester van der Water is weer in genade aangenomen bij Heracles Almelo. De aanvaller moest diep door het stof nadat hij zaterdagavond via WhatApp zich had afgemeld voor het Eredivisie treffen met Willem II. De 23-jarige Van der Water hoopte met dat gedrag een transfer naar Orlando City af te dwingen.

Van een transfer komt het voorlopig niet. De MLS-club deed al wel een bod op Van der Water maar dat was niet voldoende om Heracles Almelo überhaupt in beweging te laten komen. Heracles Almelo houdt Van der Water daarom aan zijn contract hoewel de aanvaller niets liever wil dan naar Florida te trekken. Daar lijkt het niet van te komen tenzij Orlando City met een significant hoger bod in Almelo terug gaat keren.

Afgelopen maandag moest Van der Water zich na het Whatsappje verantwoorden in Almelo. De buitenspeler kreeg van de clubleiding de hoogst mogelijke boete en werd naar huis gestuurd. Aangezien Heracles Almelo dinsdag een vrije dag had, kon hij pas op woensdag weer op gesprek komen. Van der Water heeft daar ten overstaan van spelers en staf zijn excuses geboden. De aanvaller trainde daarna weer mee met de selectie. Heracles maakt zich klaar voor het treffen komend weekend tegen PSV.