Heracles Almelo haalt Deense buitenspeler

Foto: Marco Oomen Fotografie

Heracles Almelo kondigde vandaag al de komst van Elias Oubella aan. De club heeft zich nu ook versterkt met Kasper Lunding. De 21-jarige buitenspeler komt over van Aarhus GF.

Opvallend genoeg speelde Lunding de afgelopen maanden op huurbasis in Noorwegen bij Odds BK. In de Eliteserien speelde hij in 14 van de 16 duels mee. Hij scoorde vier keer. Daar komt nu abrupt een einde aan. Hij zou namelijk nog tot eind december in Noorwegen blijven. Hij keert niet terug naar Denemarken maar is afgereisd naar Almelo. Lunding is een linksbenige rechtermiddenvelder, die ook als rechtsbuiten uit de voeten kan.

In Almelo tekende Lunding een driejarig contract met een optie voor nog eens een jaar. Lunding op de website van Heracles Almelo: “Ik ben een offensieve speler die graag de één-op-één-duels aangaat. Mijn doel is om het publiek te vermaken. Ik kan niet wachten om mijn avontuur bij Heracles Almelo te beginnen.”

De voormalig jeugdinternational van Denemarken wordt gezien als een mogelijke opvolger van Silvester van der Water. De buitenspeler heeft nog altijd zijn zinnen gezet op een transfer. Die zal er deze transferperiode niet meer komen. De verwachting is echter dat wanneer in januari de transfermarkt weer opengaat Orlando City weer zal aankloppen.